Krezga

Értem én! Csak leszarom...
Közös blog: susnyás

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Frenksztg: No megnéztem. Hát tényleg igazad van, ezt látni kell! Marha jó fiém. (2011.01.10. 18:08) film – Scott Pilgrim a Világ ellen
  • Frenksztg: Ezt volt szerencsém látni, és vagy írtam én is, vagy csak akartam... Marha jó film. Ahogy lassan d... (2010.12.29. 21:39) film – Viharsziget
  • Kakimaki: a doboza valóban szép... de az íze... mint a záptojás :D a szénsav meg olyan benne mint a kólában... (2010.12.25. 14:34) Sör – Arany Sas
  • Krezga: Többször én sem állnék neki, de nem is mondanám szörnyűnek, az ötlet tényleg nem volt rossz:) (2010.11.15. 22:54) film – A romok
  • Krezga: Classic:) (2010.11.14. 22:28) film – Ollókezű Edward

Linkblog

2009.10.31. 13:28 Krezga

Lejár a blogok ideje?

Olvastam már régebben róla újságban (most elő is fogom keresni azt az újságot), és tegnap bővebb információhoz jutottam (kösz Geri!!)a Twitter-rel kapcsolatban. Lényegében ez is egy blogfajta, aminek a lényege, hogy 140 karakterben foglalod össze a mondanivalódat. Persze ezt többször is megteheted, csak a lényeg, hogy egy bejegyzés max ennyiből állhat. A barátaidat, hírességeket, cégeket, zenekarokat bejelölheted, hogy követed őket. Ekkor az ő bejegyzéseiket innentől látni fogod a főoldaladon. Ha mások is akarják olvasni a bejegyzéseidet, akkor nekik is be kell állítaniuk hogy kövessenek téged. 

A mai gyors, pörgős világban szinte nincs is az embernek ideje hosszabb bejegyzéseket írni, és mindenki törekszik a rövid, tömör információk közzétételén. Ez az oldal nagyon jó lehetőség arra, hogy pár szóban is megtanuljunk tartalommal bíró, érdekes bejegyzéseket írni.

A terjedésről: külföldön már rendesen elterjedt, nagyon sokan használják, itthon még csak most kezd feljönni. Jelenleg még, ahogy azt Geri is mondta, és én is látom a Facebook megy ezerrel (persze külföldön is). Az Iwiw és társai (MyVip stb) kezdenek népszerűségükből veszteni, így egyre többen pártolnak át máshova.

Twitteren itt megtalálhattok:

twitter.com/krezga

Nyugodtan kövessetek, és ha nektek is van, szóljatok, én is követlek majd titeket ;)

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://krezga.blog.hu/api/trackback/id/tr261488803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZooLeee 2009.11.05. 21:48:31

Én is olvastam már erről, ellenben nem tartom valószínűnek. Ahogyan a könyvek, de még az újságok sem fognak kisétálni az életünkből.
Maximum komoly küzdelem várható közönségért. Ennek eredménye a színvonal emelkedése és az egyre érdekesebb témák keresése.
Pl.: klasszikusok simán maradnak irl könyv formában, mert a lapozgatás és a szamárfüllel megjelölés élménye utolérhetetlen. Újságok meg heti- vagy havilapok benne értekezések, elemzések, publicisztika. A napi híreket gyorsabb netről!
Azzal egyetértek, hogy a "ma ilyent szartam" stílusú blogok eltűnnek, de valljuk be azokért nem kár.
Amilyen alternatívát látok én, az már elég sok helyen bevett gyakorlat. Blogon posztban rendes, hosszú, lehetőleg helyesírási hibáktól mentes irományok, mellette oldalhasábban egy twitter ablak, ahol rövid, hibáktól hemzsegő, zagyvaságok.
Értelme nem túl sok van, de lehet tudni, a szerző bár nem írt már régóta nem halt még meg.
Viszont ez is egy olyan, ami nekem nem lesz. Ahogyan facebook-on sem fogok virtuális akváriumot nézegetni és XP-ért etetni a mosolygó halakat. Hiába van a fél baráti körömnek.
MyVip-ről is ma töröltem magam. Ha hónapokig nem lépek be, úgy értelme nem sok.

Másik érv: nem tudok olyan röviden fogalmazni. Sms-ben is kevés a 160 karakter. Képtelenség helyesen, érthetően kifejezni a mondandóm.
Látod, ez az egyszerű komment is majdhogy nem hosszabb, mint maga a poszt, amihez írva vagyon. :]

Krezga 2009.11.05. 23:22:21

Korrekt. Én sem azt mondom, hogy eltűnnek a blogok, csak mindig van valami újítás. Az újdonságok pedig vonzzák az embert. Akik komolyabban akarnak írni a dolgaikról/dolgokról azok úgysem térnek át a twitterre, maradnak a hosszabb bejegyzéseknél, hiszen csak így tudják kifejezni a mondanivalójukat. És az sem utolsó dolog, ha az ember tud jól, jókat írni, hát akkor írjon! Én pl. sajnos nem vagyok valami jó ebben, ezért is csak rövidebb bejegyzéseket olvashatsz tőlem. Myvip, Facebook: vipről már én is töröltem magam, nem láttam sok értelmét. Facebookot kipróbáltam, voltak halaim, farmom, de már a legkevésbé sem érdekel, ha van fölösleges időm, akkor azt inkább mással töltöm el.
Twitterhez még: jelenleg nem azért használom, hogy bejegyzéseket írjak, hanem hogy egyszerűn nyomon tudjak követni számomra fontos dolgokat. Így nem kell 20 oldalt megnéznem nap mint nap, hanem erről az egyről mindegyiket láthatom.
süti beállítások módosítása